mandag den 31. marts 2014

Menuen var på dansk



Sidste lørdag stod menuen på danske frikadeller, kartoffelmos med persille og frisk salat. Til dessert var det pandekager med is og vandmelon. Pernille og jeg vidste bare ikke helt hvordan vi skulle kunne skaffe alle råvarerne til denne menu her i Kiembeni, da vi havde fået forbud om at tage i city mall. Men vores far og mor snakkede med os om at det var sikkert at tage derhen. Der var ikke noget vi skulle være bange for og i Naivas (som er et indkøbscenter, hvor der er mange muslimer) var det helt sikkert. Terroristerne var ikke ude efter muslimerne så vi kunne med sikkerhed godt tage i Naivas. Så det gjorde vi. Vi havde Amos og Thandie med os og fik købt det meste ind. Vi måtte lige et smut i Nakumatt da vi skulle bruge svinekød til frikadellerne. 

Det var en af de varmeste dage her i Mombasa. Amos sagde at det var omkring 37 grader og vi svedte som svin. Men med fanen ude i det lille køkken så gik det. Johnson og Thandie havde besøg af deres fætter og alle tre var ivrige efter at hjælpe til. Vi fik snittet nogle grønsager og blandet en frikadellefars. Det var virkelig hyggeligt at stå og lave mad med dem. Johnson og hans fætter var fotograf og de fik taget nogle gode og skøre billeder. Vi havde inviteret Lærke, Nanna og Julie til aftensmad. Julie kom for tre uger siden og bor hos Nannas familie nu. De havde en værtindegave med som var en CD med de bedste hits på swahili. Vi sad alle og spiste rundt om stuebordet. Det var lidt trængt med 9 mennesker men det var hyggeligt. Der var mad nok til at alle kunne blive stopmætte. Selv Amos sagde at han havde spist alt for meget selvom han ikke havde spist frokost. Han ville gemme appetitten til om aftenen. Jeg tror det er ham som har glædet sig mest. Thandie, som aldrig plejer at spise op, spiste også en hel masse frikadeller, så det var et hit. Pandekagerne blev også spist og til sidst sad vi alle og slog mave. Det var virkelig hyggeligt og de andre piger hyggede sig også rigtig meget. Det samme gjorde vores familie.

Søndag var vi i kirke og hyggede med familien derhjemme. Om aftenen så vi i nyhederne at der havde været et skudangreb i en anden kirke her i Mombasa i Ferry. Vi var meget chokeret og vi fik os en god snak med vores familie. De var gode til at berolige os og vi tænkte at det var dem der vidste bedst da de bor her.

Vi synes selv at vi levede livet lidt farligt da vi mandag tog ind i byen for at komme på posthuset og få nogle billeder fremkaldt. Her kørte vi tuktuk. Det har vi egentlig også fået forbud om at køre i i Mombasa, men vores mor gjorde det med os. Tirsdag var vi i city mall fordi vi havde brug for at hæve penge. Der var helt fredeligt og meget sikkerhed. Vi er ikke bange og vi føler os meget trygge.










Ingen kommentarer:

Send en kommentar