onsdag den 22. januar 2014

Slap-af-dag, womens gruop og haardt arbejde!

Efter en god lang weekend (haard for nogle af os) fik vi en slap-af-dag. Dem der kunne holde til det stod op og fik en god omgang uji. De traette bjergbestigere kunne ikke staa op saa vi maatte pleje lidt for dem. Om formiddagen gik Nanna, Pernille, Laerke og jeg ned til et stort hul som er her i naerheden. Det er virkelig flot og ligner lidt en scene fra Loevernes Konge. Vi har hoert at mange born glemmer at komme i skole fordi de synes det er sjovt at lege dernede. Vi fik udforsket stedet og taget en masse hoppebilleder. Da det var ved at blive for varmt gik vi tilbage til platformen. Vi havde en god omgang swahili efterfulgt af frokost. Efter frokost havde vi en session om HIV og Aids. Vi spillede Jeopardy og en mand ved navn David var kommet for at fortaelle sin  personlige historie om hvordan hans liv havde forandret sig efter han var blevet HIV positiv. Hans kone havde begaaet selvmord da han havde fortalt hende det. Han havde faaet HIV af en anden kvinde som han havde haft en affaere med. Hans datter bliver mobbet i skolen og han var blevet diskrimmineret. Hvis han havde brugt en tallerken eller en kop var der ingen andre som ville bruge den. Det var meget roerende at hoere om og en vild historie.

Tirsdag var vi hele dagen i Nanyuki for at besoege en kvindegruppe som alle bestod af enker. Det er ikke velset at vaere enke her i Kenya saa de er gaaet sammen og startet en lille gruppe. De laver tasker af plastik som de har fundet. Jeg koebte en flot taske af dem. Efter besoeget hos kvindegruppen var vi henne ved en anden gruppe som syer alt fra kjoler til pudebetraek. De malede ogsaa flotte motiver paa dem. Det hele var lavet second hand. Der var en soed dame som viste os rundt. Hun grinnede meget. Efter dette besoeg tog vi hjem til Charles (han er en af vores undervisere. Vi er det foerste hold som han har). Her havde hans soestre lavet laekker mad til os alle sammen. De bor rigtig flot i et stenhus og havde en rigtig flot have. Maden var virkelig god. Om eftermiddagen hyggede vi bare i Nanyuki paa en cafe og i nakumatt. I aftes saa vi en film om omskaering. Rigtig spaendende. Vi snakkede bl.a. med James. Hans to koner er omskaaret, men James vil ikke have at hans doetre bliver omskaaret. Det vil hans koner tilgengaeld gerne have. Men jeg haaber de finder ud af at de ikke skal omskaeres.

I dag har vi varet oppe paa Girgiri skolen for at lave community work. Dette bestod bare af haardt arbejde med at flytte tunge sten fra det ene sted til det andet. Vi spiste frokost hjemme hos James. Han bor i rigtig flotte lerhytter. Hans koner har hver sin lerhytte og James har saa sin egen. Han bor i en indhegning som masaier goer. Han havde et spyd til at hange i et af husene som han bruger til at skyde hyaenerne med. Han bor virkelig flot, han er ogsaa en af dem som bor paenest i landsbyen rundt omkring platformen. Ellers har vi bare hygget og slappet af i solen resten af dagen i dag. I aften skal vi spille Jeopardy som fire af os har planlagt.

Tiden flyver afsted og der er kun 14 uger tilbage af mit vilde eventyr.

Jambo og alt det der, Caroline.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar