tirsdag den 7. januar 2014

Jambo allesammen!

Endelig er jeg I Kenya!!! Det er helt fantastisk.

Flyveturen her ned var ret lang og haard. Da vi kom til Nairobi var alt vores baggage heldigvis og ankommet. Vi fik visum, hvilket foregik ret nemt. Fingerprint blev tjekket og ansigtet skannet. Vi fik haevet 20.000 shillings. Det er altsaa en ordentlig bundt penge. Det svarer ca. 2500 kr. Vi har ikke helt vaennet os til valutakursen endnu. Men efter vi fik haevet penge vented der os en bustur paa omkring 4 timer. Bussen var ret spaendende. Den var ligesom en minibus. Chaufoererne propped vores baggage ind og de havde lidt startvanskligheder. Men efter vi var kommet afsted gik det. Vi koerte fra Nairobi omkring kl 5. Selerne gik godt nok op engang i mellem.

Paa vejen til platformen stopped vi I Nanyuki som er den by der ligger taettest paa platformen. Her koebte jeg en mango. De er veldt laekre. Jeg fik ogsaa koebt et myggenet. De er meget billigere end i Danmark. Fra Nanyuki og til platformen koerte vi paa en meget hullet vej. Trafikken er ret voldsom. De koerer i den forkerte side af vejen!!! og meget hurtig. Men vi kunne nyde udsigten til en masse zebraer og kameler.

Da vi ankom til platformen i gaar fik vi slappet lidt af og vist rundt. Platformen ligger inden for same indhejning som en pigeskole kaldet Daraja. Det er en pigeskole som amerikanske Jenny og Jason. De har starten den frivilligt hvilket er ret imponerende. Her gaar der omkring 80 kenyanske piger. De er rigtig soede. Vi fik lidt introduction til de forskellige regler og hvordan vores stramme program ser ud. Om eftermiddagen fik vi en rundvisning af nogle af pigerne paa Daraja. Vi blev vist rundt paa skolen.

Efter aftensmade gik vi direkte i seng. Jeg sov omkring kl 19.30. Vi vaagnede igen kl 6.30 for at komme ud og dyrke morgensport. Dette bestod af ultimate. Det var rart at blive lidt morgenfrisk i det dejlige vejr. Efter en god omgang morgengymnastik fik vi hirsegroed til morgenmad. Maden er noget man lige skal vende sig til. Det smager godt nok men konsistensen er lidt underlig.

I dag er vi ellers bare blevet undervist i kultur og kropssprog og vi har faaet den foerste swahilitime. Ret spaendende. Efter middag tog vi i fire sm[ grupper sammen med en local guide rund og besoegte forskellige locale familier som hoerer til forskellige stammer. Det var en vild oplevelse og lidt af et kulturchok. De bor i lerhytter som de selv har lavet. Ved den foerste familie vi besoegte var der en kvinde som var meget syg. Hun havde fem boern og en mand. De boede saa i et hus som var paa stoerelse med mit vaerelse derhjemme. De havde ikke penge og fik stoette af regeringen. De er ikke i stand til at dyrke korn og majs og andre afgroeder da det er saa toert. Januar er den varmeste maaned her i Kenya. Vi var ogsaa henne ved en aeldre mand som boede i en lille lerhytte med hans boern, boerneboern og et par hoens. Han var meget glad og interresant. Han spurgte om vi ville tage et billed af ham og alle boernene. De var meget interreseret i vores solbriller og ville gerne se billedet. De ragede ogsaa lidt i mit haar. Meget soede.

Her til aften har vi oplevet vores foerste moede med ugali. En stiv groed lavet af majsmel og vand. Det smager ikke af noget. Ogsaa noget man lige skal vende sig til.
Aftenen i aften staar ellers bare paa hygge i hyggerummet med Loevernes Konge. Ret oplagt film at se.
Stedet her er ellers bare fantastisk. Vi skider i et hul og nyder solen. Jeg tror der er omkring 27 grader i solen. Vi kan godt vaelge at bruge et normalt toilet men vi foretraekker hullet da vi skal spare paa vandet og det ikke altid kan skylle ud. Kamelerne gaar rundt lige uden for vors hegn og rundt omkring indenfor hegnet gaar koeer, geder, faar, hoens, gaes, hunde og katte. Det er meget hyggeligt. Tyren er slet ikke saa farlig.

Slut prut for nu. Varme kenyahilsner fra Caroline.

P.s. jeg er allerede blevet solskoldet. Det kommer til at gaa galt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar