fredag den 21. februar 2014

Hverdagen i Kenya



Vi har det stadig godt. Lettere solbrændte, men vi har det alligevel godt.

Weekenden stod på to gange strand. Lørdag tog vi på stranden med Amos, Thandie og Mwaniki. Pernille og eg badede med børnene. Der var ret høje bølger men vandet var så varmt at man skulle tro nogle havde tisset i det. Noget helt andet end i Danmark. Det var dælme lækkert. Selvom vi var i vandet hele tiden blev jeg helt rød på ryggen. Men værre var det ikke at jeg lige kunne tage noget aftersun på. Da vi er mzunguer og vi badede på en offentlig strand fik vi meget opmærksomhed. Der var nogle voksne mænd som blevved med at kaste tang og sand på os for sjov og så var der et par prostituerede som blærede sig lidt af deres ikkeeksisterende svømmeskills. 

Søndag tog vi tidligt afsted sammen med Lærke og Nanna. Vi tog i centret og på Dormans for at fejre Nannas 22 års fødselsdag. Hun blev virkelig glad for vores gave. Vi havde købt en CD med kenyanske sange på. Bl.a. nogle som vi har lært på platformen i swahiliundervisningen. Det regnede da vi sad og spiste morgenmad på Dormans og det var overskyet det meste af dagen. Men det stoppede os ikke i at tagepå stranden. Vi fandt et godt sted og lagde os ned med vores bikinier. Hvis vi ikke havde fået opmærksomhed dagen inden så fik vi det i hvert fald nu. Folk kiggede virkelig meget og der var nogle som tog billeder af os. Vi var også de eneste som slikkede sol på den offentlige strand. Selvom der var overskyet og jeg smurte solcreme på et par gange blev jeg rød som en tomat på hele kroppen. Jeg har aldrig i mit liv været så rød. Det skydes nok malariapillerne som gør at man er ekstra følsom over for solen. Men det blev til en god dag og vi fik hilst på vores prostituerede venner. 

I mandags gav vi skolen malebøgerne og farverne som jeg har haft med hjemmefra. De er tosset med dem. De er godt nok ikke så gode til at male inden for stregerne, men de morer sig. Det viser sig at der slet ikke er et børnehjem som jeg var blevet informeret om. Børnene bor hos deres far, mor eller tanter og onkler.

Tirsdag spenderede vi dagen sammen med vores nye ven Sharry. Vi havde taget fri fra skolen og det var meningen at vi skulle bruge dagen i Malindi. Men der var problemer med Sharrys bil så hun viste os lidt rundt i Mombasa. Vi fik set stødtænderne, Ferry og Fort Jesus. Vi fik lækker afrikansk mad på en restaurant og lækker is på stranden.

Herhjemme går det også godt. Vi har mus i huset, men de spiser vidst bare nogle af insekterne. Hunde er der også og de er pisse irriterende. De bruges som vagthunde så det er godt nok, men de gør og hyler hele natten og vores vindue er lige ud til hvor de løber rundt. Vi kan ikke have det lukket for så går vi til af varme. Men vi er heldigvis i sikkerhed så. Vi får masser af afrikanske delikatesser. Alt fra sukkerrør, ugali og chapati til friturestegt morgenmad og Githeri. Githerien er jeg ikke så glad for men vi skal spise det hver dag på skolen. Vi får frisk mango og bananer flere gange om dagen. Vi bliver helt sikkert tykke men slankekuren må vente til jeg kommer hjem for maden er så god at jeg helst ikke vil spare. 
Afrikansk fjernsyn er ikke rigtig noget at prale af. Fjernsynet kører hver gang vi spiser. Vi spiser foran fjernsynet i sofaerne, som forresten er tildækket af dyreprint. Faktisk er hele stuen zebrastribet. Men hver gang vi spiser køre fjernsynet på 1 Gospel. Vi får hørt en masse sange om Gud. Nogle gange ser vi også afrikanske serier. Hold da kæft! Der er edermanme dårligt. Jeg kan ikke rigtig beskrive det, men der er ret meget dramatik i det og så er det dårlige skuespillere, dårlig klipning og i det hele taget dårligt. Man skal nok se det.

I næste uge har vi forlænget weekend på grund af eksamener i skolen. Vi planlægger derfor en tur til Tanzania for at besøge dem som er i Tanzania. Vi skal alligevel ud af landet for at forny vores visum, så det bliver til en weekendtur til Tanzania. I morgen skal vi til Malindi sammen med Sharry og søndag står den på kirke. I dag har vi været på markedet og købt nyt kirkeoutfit. 1 kjole: 10 kr. 

Kærligste hilsner og kys og kram fra Caroline.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar