fredag den 14. februar 2014

Good Shephard Nursery School


I tirsdags startede Pernille og jeg arbejdet på Good Shephards Nersery School. Det er en forholdsvis ny skole. Den er et år gammel nu. Der går 20 elever i skolen og de er delt op i tre klasser. De er mellem 5 og 9 år. Skolen består af et lokale med to små borde og nogle bænke. Derfor får alle tre klasser den samme undervisning, men de får forskellige opgaver. Der er to tavler og nogle plakater på væggen og så er der et baglokale hvor de opbevarer alle bøgerne. De leger meget udenfor hvor det tilgengæld flyder med skrald. Vi går til Bamburi hver morgen kl 7 så vi kan tage en matatu til skolen omkring halv 8. Der er et par kilometer til Bamburi her fra. Når vi kommer om morgenen løber børnene os i møde og krammer os og holder vores hænder. Hver morgen starter børnene ud med at børste tænder, synge nogle sange og bede bøn. Alle børnene kommer fra familier i underklassen. Vi har derefter matematik og sprog. Her underviser Teacher Fiona dem og giver dem nogle opgaver. Pernille og jeg hjælper så børnene med at lave opgaverne. Det er virkelig svært da de ikke forstår engelsk. I tirsdags prøvede jeg at lære en pige at hun lavede 6’taller i stedet for e’er. Men jeg tror ikke rigtig hun forstod det. Man skal lige have lidt tålmodighed. Ellers er børnene såååå søde. De slås hele tiden om at holde os i hånden og de smiler altid. Jeg glæder mig hele tiden til at hoppe ud af den matatu og blive løbet i møde af en masse søde små børn.

Vi spiser frokost på skolen sammen med børnene. Vi skal have githeri hver dag. Vi er ikke så vilde med githeri, men så er det godt at vi får rigeligt med mad herhjemme. Ellers leger vi bare med børnene om eftermiddagen. De kan godt lide at løbe rundt, men det er sindsygt varmt så vi kan ikke rigtig holde til det endnu. Vi får fri kl. 15-15.30 og er så hjemme lidt over 16. Vi har været trætte hver dag i den her uge, men mon ikke i vænner os til det hele. 

I dag (fredag) fik vi tidligere fri og Pernille og jeg tog i centret nede ved stranden for at spise is og købe fødselsdagsgave til Nanna. Hun bliver edermanme glad! Da vi kom hjem lavede Perninna frokost til os og så tog vi hen og svømmede i en pool som ligger lige i nærheden. Man betaler bare 150 sh (omkring 10 kr). Det var lækkert! I aften skal vores forældre ud at spise for det er valentines day. Det går de meget op i her. Vores mor har lavet et specielt valentines outfit. På søndag skal vi på stranden og fejre Nannas fødselsdag og ellers skal vi vidst bare slappe af og hygge os i vores nye lille hjem. 

I mandags mødte vi en afrikaner som snakker dansk. Vi stod alle fire inde i Nakumatt og snakkede med hinanden da hun gik forbi og snakkede dansk til os. Det viste sig at hun bor i Danmark og læser der, men er i Kenya for at besøge hendes kæreste og familie. Hun har inviteret os ud for at se en lille hyggelig by på tirsdag, så der har vi fået fri fra skolen. Hun er rigtig sød og heder Sherry. 
Vi er også begyndt selv at kunne lave mad i køkkenet. Det er virkelig rart. De har også allerede spurgt om vi vil lave dansk mad til dem snart. Så vi må hellere få bikset nogle frikadeller sammen. De har smagt Piratos. Det er de ikke vilde med så Pernille og jeg spiste dem selv.

Ellers har vi det stadig godt. Tiden flyver afsted og vi elsker allerede vores kenyafamilie. 

Kys og kram Caroline

Ingen kommentarer:

Send en kommentar